Vacatures

GOOD FISH FOUNDATION
2 stage/werkervaringsplekken voor visteelt/visserijexperts en/of mariene biologen

Functieomschrijving
Good Fish Foundation gaat dit jaar de VISwijzer vernieuwen en uitbreiden. Wij zoeken twee enthousiaste visteelt/visserijexperts of mariene biologen die ons team komen versterken. Je werkt mee aan het vertalen en uitbreiden van een databestand van meer dan 2000 visserij & visteelt beoordelingen wereldwijd naar de Nederlandse VISwijzer. Daarnaast assisteer je bij het advies aan diverse Nederlandse supermarkten, restaurants en consumenten.

Functie-eisen
• Minimaal Bachelor in Aquaculture & Marine Resource Management, Mariene Biologie of vergelijkbare studie;
• Basale kennis van en wens om meer te leren over duurzaamheidscriteria van vis;
• Minimaal 20 uur per week & drie maanden achtereen beschikbaar zijn;
• Daadkrachtig, proactief, zelfstandig, doel- en oplossingsgericht;
• In staat om met meerdere onderwerpen tegelijk bezig te zijn;
• Een ‘team player’ met meedenkend vermogen;
• Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Wat bieden we?
Wij bieden jou de mogelijkheid om mee te werken aan de internationale database voor duurzame visteelt&visserij in Europa. Met deze werkervaring vergaar je niet alleen meer inzicht over de verschillende duurzaamheids-issues van visproductie wereldwijd maar krijg je ook inzicht in de duurzaamheidsvisies van de diverse partijen in het werkveld: wetenschap, NGOs, handel en overheid.
Omdat de organisatie groeiende is, bestaat de kans dat wij na de stage of werkervaringsplek ook een contract kunnen aanbieden.

De werkplek is per direct beschikbaar en werken is mogelijk vanuit huis en/of op kantoor in Driebergen-Zeist.

Over ons
De Good Fish Foundation is een nieuwe stichting, opgericht in juni 2014. De Good Fish Foundation werkt aan de transitie naar een duurzame en verantwoorde visserij en visteelt door de vraag naar goede vis te vergroten en consument en ondernemer te ondersteunen bij een verantwoorde keuze. De Good Fish Foundation onderhoudt de kennis achter de VISwijzer en www.goedevis.nl. Naast duurzaamheid staan nieuwe thema’s zoals illegale visvangst, sociale omstandigheden en traceerbaarheid hoog op de agenda. De stichting richt zich primair op de visaanvoer, verwerking, handel, consumenten en overheid in Nederland en Europa.

Contact informatie
Margreet van Vilsteren

• margreet@goodfish.guide
• Mob: +31 6 15277272