smederij

2016 in tien hoogtepunten

Het was wereldwijd een bewogen jaar. Ook voor ons! We hebben veel energie gestoken in de opbouw van de organisatie. Het is geweldig om te zien dat dit nu zijn vruchten gaat afwerpen. In dit blog kijken we terug op de hoogtepunten van Good Fish Foundation in 2016.

Assortiment
Plusmarkt, Jumbo en Dirk kochten ook in 2016 in op basis van VISwijzer advies. Stichting Vis & seizoen ging in 2016 weer voor een VISwijzerproof assortiment.
assortiment

Media
We verschenen veelvuldig in diverse media dit jaar. Christien Absil en Maud Veraar waren te zien in Groen Licht, VisTV en Avrotros radar besteedden aandacht aan paling. Leuk om terug te lezen zijn ook de artikelen ’Visverwarring’ in NRC handelsblad en ‘Viswijzer 2.0’ in Visblad.
viswijzer2.0

Advisory Councils
Margreet van Vilsteren nam zitting in de nieuwe Aquaculture Advisory Council die de Europese Commissie adviseert op het gebied van viskweek in Europa. Christien werd vice voorzitter van Markets Advisory Council die onder meer de Europese Commissie adviseert op het gebied van vis in de handel.

Samenwerking
Dit najaar hebben we samen met viswijzer organisaties uit Japan, Nieuw Zeeland, Australië, Brazilië, Costa Rica, de VS, Canada, Groot Brittannië en Frankrijk de Global Seafood Ratings Alliance opgericht.
alliance

100% Good Fish
Christien Absil nam in april na 18 jaar afscheid van Stichting de Noordzee. Ze is nu 100% Good Fish Foundation!

Verhuizing
Good Fish Foundation verhuisde naar ‘de Oude Smederij’ in Veenendaal
smederij

Wereldvoedseldag
Staatssecretaris Martijn van Dam bracht tijdens de World Food Day in Rotterdam een bezoekje aan de vistafel waar Margreet van Vilsteren ons vertegenwoordigde.
world food day

Promotie
Onze onderzoeker visserij Lodewijk van Walraven promoveerde op onderzoek naar kwallen aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Bijvangstwijzer
We lanceerden onze nieuwe Bijvangstwijzer tijdens een geslaagd schar-reldiner
lancering bijvangstwijzer

Uitbreiding
En last but not least: de groei van ons team! We kregen versterking van Michelle Boonstra (junior onderzoeker visserij) en Merel van Goor den Held (communicatie), van trainee Femke de Boer en van vrijwilligers Esther Bussink en Niels Schrieken (projectondersteuning).teamfoto

Met dit team, en wellicht nog meer versterking, gaan we 2017 volop aan de slag. Jullie gaan van ons horen!