PR waarde 2018 – Good Fish Foundation

Clipit media monitoring heeft het medialandschap van Good Fish Foundation voor 2018 in kaart gebracht voor online en social media, print media. Exclusief radio & TV én internationale online media. In de maand juni is wel radio en TV gemonitord, deze resultaten zijn wel meegenomen. In dit bericht volgen de high lights:

Berichten: 2.052
PR- waarde: € 1.247.986
Bereik (abs): 32.021.128 mensen

Highlights
Het volume per maand van VISwijzer en Good Fish Foundation vertoont een soortgelijke trend. Beiden pieken in februari, wanneer een samenwerking wordt beklonken met Green Key. Ook is een duidelijke stijging te zien in juni, wanneer het onderzoek van Good Fish Foundation naar duurzame vis in restaurants landelijke aandacht genereert.

Het onderzoek wordt grootschalig opgepakt door online, social en printmedia. Onder andere Volkskrant, NRC, NOS en NU.nl delen insights. Ook op radio en televisie wordt landelijke publiciteit gegeneerd, met name door de publieke omroep. Dit zorgt voor een piek in juni in zowel PR-waarde als bereik.

Ook augustus en november vertonen een nieuwe toename in PR-waarde en bereik. Dit is met name toe te schrijven aan grote publicaties in de printbladen van Margriet en Volkskrant. De twee printbladen vormen de meeste impactvolle bronnen van 2018. Het NOS Journaal op NPO 1 en de herhalingen op NPO 2 hebben tevens belangrijke invloed op de media-resultaten van 2018.

Berichten over het werk van GFF gemist? Je vindt ze hier terug:

Volkskrant, ‘Voor duurzame vis moet je niet in restaurants zijn‘ (7 juni 2018)

Volkskrant, ‘Deze restaurants hebben wel duurzame vis op de kaart‘ (8 Juni 2018)

NOS, ‘Enquete: 4 op 5 restaurants serveren vis in de problemen‘ (8 juni 2018)

Nu.nl, ‘Vis in restaurants meestal niet duurzaam‘ (8 juni 2018)

NRC, ‘Niet alle vis op de menukaart is fris‘ (7 juni 2018)

Nu.nl, ‘van eigen bodem: de Schar en dit kun je ermee‘ (18 november 2018)