Good Fish Foundation en Stichting De Noordzee trekken samen op!

Good Fish Foundation zet zich in voor wereldwijde verduurzaming van de vissector. Good Fish Foundation doet dit door samen te werken met ondernemers in de visketen en de vraag van consumenten naar duurzame vis te vergroten. Stichting De Noordzee, initiatiefnemer van de VISwijzer, staat aan de wieg van de stichting en ziet uit naar een vruchtbare samenwerking.

Visserijexpert van SDN en tevens bedenkster van de VISwijzer, Christien Absil, wordt bestuurslid bij GFF. De Good Fish Foundation is verantwoordelijk voor het beheer van de VISwijzer, goedevis.nl en de VISwijzer-app. GFF, SDN en het Wereld Natuur Fonds trekken samen op bij de verdere ontwikkeling van de VISwijzer.

“De handel in vis is een mondiale bedrijfstak. SDN is een Nederlandse organisatie met haar wortels in de Noordzee, waar we ons weer nadrukkelijker op willen richten. Door de juist internationale focus van GFF, komt er een sterke organisatie bij die zich op de mondiale problemen van vis gaat richten,” aldus Eelco Leemans, directeur van Stichting De Noordzee.

De Good Fish Foundation gaat de VISwijzer inzetten, zoals Stichting De Noordzee dit de afgelopen 10 jaar met succes in Nederland heeft gedaan: versterken van de markt voor duurzame vis, met als doel verduurzaming van de aanvoersector. Daarbij zal de organisatie ook aandacht vragen voor andere problemen in de visketen zoals eerlijke handel, voedselveiligheid, traceerbaarheid en illegale visserij.

 

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.